officetips

Hulp helpt!

Wanneer je een veel te strakke broek hebt dan ben je die na verloop van tijd zo beu dat je een nieuwe gaat halen. Als je schoenen knellen omdat ze te klein zijn, dan zorg je voor een beter paar schoenen.  Het is heel gemakkelijk; als iets je dwars zit, probeer je dat op te lossen.shutterstock_75457657

Wat nou als de hoeveelheid werk je dwarszit, moet je dan meteen personeel aannemen?  Dan te weten dat niemand het werk zo zal doen, zoals jij dat doet. En natuurlijk zijn er mensen te vinden die sommige dingen die jij doet veel beter zullen doen.

Zodra het op werken begint te lijken, moet je het uitbesteden. Daar komt het werk van een assistente op afstand, een virtueel assistente, bij kijken. Ik ben zo’n virtueel assistente! Dagelijks werk ik er hard aan om voor mijn opdrachtgevers een aantal taken die voelen als een paar knellende schoenen of een te strakke broek op te lossen. Je zet me in daar waar nodig; wil je graag dat ik de debiteuren voor je ga bellen, om afspraken over betalen te maken? Dan doe ik dat voor je. Wil je dat ik de eerstelijns e-mail opvang doe? Dan regel ik dat voor je! Wil je wel je Facebookpagina van je bedrijf bijhouden, maar heb je de tijd er niet voor? Dan regel ik zelfs dat voor je.

Stel niet uit tot morgen wat je vandaag door een ander kunt laten doen! Dat zou een mooi spreekwoord zijn.  Door mijn jarenlange ervaring als juridisch – en (directie)secretaresse heb ik een arbeidsverleden opgebouwd wat met een paar simpele afspraken naadloos te verweven is in de bedrijfsstructuur van een gemiddelde ZZP-er.  Maar ook middelgrote kantoren waar een officemanager te klein is voor het tafellaken en te groot voor het servet behoren tot de klanten die ik vanuit Calculus Office Support help.

Natuurlijk begrijp ik dat ik niet in 1-2-3 de volledige bedrijfscultuur tot de mijne kan maken, vaak is dat ook helemaal niet nodig. Ik durf nee te zeggen, waar dat nodig is en ik kan een agenda vullen zodat er ook ruimte is om een aantal zaken uit de To-Do-list te halen.

Opdrachtgevers plannen wanneer ze moeten plannen, dat soort timemanagement dingen die opgaan in de waan van de dag, kosten veel kostbare tijd die men beter kan besteden aan het doen van het werk wat men echt leuk vind om te doen.

Stel jezelf de vraag: “Van welke werkzaamheden word ik gelukkig als ik ze zelf doe?”  En van dat lijstje dat overblijft, hoef je alleen maar te denken, wat zou Petra van dat lijstje wat overblijft voor me kunnen doen. Laten we snel een afspraak plannen, gewoon even een halfuurtje met elkaar praten over wat wenselijk is en wat niet wenselijk is. Desnoods een afspraak maken voor een proefperiode, want dat is het allerbelangrijkste bijkomende voordeel, je zit niet aan me vast! (als je dat niet wilt)

Uiteraard zijn er referenties beschikbaar, die vertel ik je graag in een persoonlijk onderhoud. Dan ga ik voor je aan het werk, zodat jij aan jouw eigen werk kan!