officetips

Een virtual assistant, is dat nou wat voor mij? – door Arnoud Engelfriet

Deze keer geen blog van mijn hand, maar de ervaringen van een van mijn klanten, Arnoud Engelfriet

Een virtual assistant, is dat nou wat voor mij? assistance-blauw
Ik dacht altijd van niet. Al meer dan 20 jaar publiceer en werk ik via internet, en ook als ondernemer (sinds 2008) kon ik dingen prima zelf regelen. Een agenda beheren en mails beantwoorden is zo moeilijk toch niet?
Nee, maar het is wel véél, levert niet perse energie op en vergt dus goed organiseren. En dan is de keuze eigenlijk simpel: schakel iemand in die goed is in veel van dat werk verzetten zodat je zelf ruimte creëert voor wat écht belangrijk voor je is. Petra dus.

Al sinds 1993 internetter en sinds 2008 ondernemer. Met mijn blog krijg ik elke werkdag weer een hoop discussie, en ook de klanten van mijn adviesbureau zitten natuurlijk niet stil. En sinds een klein jaar ook nog een gezin met dochter. Allemaal verantwoordelijkheden en taken om te regelen.

Gelukkig hoef ik al die dingen niet zelf te doen, want sinds een paar jaar doet Petra dat voor mij. Zij controleert de blogreacties en helpt bij het beantwoorden van de vele vragen die binnenstromen. Ze beheert mijn agenda en zorgt dat ik ruimte heb voor onderhandelingen, lezingen en andere afspraken. (Het gaat alleen mis als ik zelf een afspraak inplan; mijn goede voornemen voor 2017 is dus dat niet meer te doen.) Ze beheert mijn declaraties en bonnetjes en plaatst de bestellingen voor dingen die ik nodig heb.

Petra en ik kunnen goed samenwerken. De ene keer een babbelmail, de volgende keer een kattebel van twee regels. Maar hoe dan ook: het gebeurt zoals ik het wil. En dat geeft me de ruimte om te focussen op mijn werk en andere leuke dingen.

Arnoud Engelfriet, ICT-jurist en blogger, partner bij adviesbureau ICTRecht.