wat kan ik voor je doen

Hoe bepaal ik of ik wat aan je heb?


Dat wordt me in een kennismakingsgesprek nogal eens gevraagd. Als ik die vraag nou eens meteen kon beantwoorden, dan sloeg ik iedere keer de spijker op zijn kop. Het gekke is, men heeft er, vóór ze mij die vraag stellen, zelf niet vaak over nagedacht. Dus heb ik de vrijheid genomen om maar een wat aan papier toe te vertrouwen. Hoe kun jij als ondernemer nou heel snel bepalen of je wat aan me hebt….
Nou zo:

  1. Weet welke werkzaamheden je wilt uitbesteden, zijn dat het invoeren van facturen, het verwerken van 100-den e-mails of juist het archiveren van stukken die zijn afgewerkt, heb je hulp nodig bij je klantenservice of het organiseren van een online evenement? Als je namelijk weet welke werkzaamheden je het liefst uitbesteed, kun je op zoek naar de daarbij behorende kwaliteiten. Toch?

    En stel jezelf de volgende vragen: 
  2. Welke kennis en vaardigheden moet de virtuele assistent hebben? Moet ze altijd vriendelijk lachend de facturen betaald zien te krijgen? Is een grote zelfredzaamheid aan de orde, moet ze structuur brengen in de driving on chaos? Wat jij wilt is belangrijk, benoem het en dan weten we dat….
  3. Met welke virtuele assistent werk ik graag samen? Is dat degene die mij werkelijk achter mijn broek aan zit, of is dat diegene, die me gewoon 1 keer per dag een overzichtje stuurt met wat er nog moet gebeuren? Wil ik me wel op mijn kop laten zitten om dingen gedaan te krijgen?
  4. Wanneer moet ik op haar kunnen bouwen? Is dat enkel en slechts tijdens de vakantie of zijn er dagen in de week dat ik ook van haar talenten gebruik moet kunnen maken? Kan ze bijvoorbeeld elke dag voor me aan de slag of op bepaalde dagen /tijden in de week?
  5. Welke investering wil ik doen? En dan niet alleen in geld, maar zeker ook in tijd. Neem ik de tijd om mijn assistent te leren kennen, zodat zij mij ook leert kennen, want vertrouwen is de basis voor iedere relatie, maar helemaal als het je onderneming betreft. Natuurlijk moet er ook over centjes gesproken worden, wat is ze me waard? Wat is dat per uur, per maand, per jaar? Kunnen we de uren inschatten, betaal ik liever achteraf of kan ik volstaan met het aankopen van een soort “strippenkaart?”

Als je al deze 5 punten kunt invullen dan weet je ook of je er aan toe bent. Laten we eerlijk zijn, ik durf niemand mijn kast te laten opruimen, maar ik hoor heel vaak dat mensen blij zijn als ik orde heb geschept in hun chaos en rust heb gebracht. Dat gaat verder dan perforeren en in de map doen, dat gaat op rubriceren, actualiseren, coördineren, modificeren, identificeren, agenderen enz. enz. enz….
Wil je weten of je wat aan me hebt? Durf je, voordat we een afspraak maken, aan jezelf deze 5 vragen te beantwoorden, bel me dan op 06 -47 67 37 53 of mail petra@calculusofficesupport.nl ! Ik maak graag tijd voor je vrij in mijn agenda.