officetips

JA, wel email Nee, geen SPAM!!! Zo’n sticker kun je gemakkelijk maken…

Zou het zin hebben om een Ja, wel email Nee, geen Spam! Sticker op je computer te plakken? road-sign-464656__180
Was het maar zo’n feest.
Nog dagelijks worden er miljoenen e-mails verstuurd waarbij slechts een enkeling hoeft te reageren of die verzending is al weer nuttig geweest. Met gemak stuur je een partij rommel naar mensen zonder al te veel kosten….
Heeft u daar ook wel eens last van?

De ondernemers waar ik voor werk vragen het me regelmatig, kun jij niet eventjes zorgen dat ik geen SPAM meer krijg? En omdat ik het natuurlijk al enkele malen gedaan heb ben ik er wat meer bedreven in geworden, gedreven kan je nog beter zeggen. Het is voor mij een sport om mijn email verkeer onder de 5% SPAM te houden. En het gaat me redelijk af.

Je moet wel bijna een halve IT-er zijn hoor, om het te regelen, er zitten soms programmaatjes geïnstalleerd in je browser die er echt heel moeilijk uit te krijgen zijn. Maar het lukt me tot nu toe nog steeds. Alles begint met protocollair achterlaten van emailadressen.
Zo heb ik voor mezelf een Gmail aangemaakt die ik NERGENS voor gebruik, behalve voor het opvragen van informatie. Als daar een email binnen komt, dan heb ik er om verzocht… zo zie ik ook in de weken daarna wie er aan wie gekoppeld zit.

Als punt 1. Schrijf je op: Gebruik voor opvragen van informatie op internet een standaard Gmail-adres wat je nergens anders voor gebruikt. Dat is al een stap in de goede richting!

Punt 2. Dat is GOED LEZEN!, voor je het weet heb je je ingeschreven voor een emailbom omdat je zonder dat je goed gelezen hebt toestemming geeft om ook aan partners, waarvan zij het geschikt vinden, jouw emailadres uit te lenen, oftewel, nog meer rommel in je email.

Punt 3. Punt 4. Punt 5. En Punt 6. Die zijn nog voor mij, als ik je email beheer dan zorg ik er ook voor dat dit soort SPAM niet telkens blijft terugkomen in je mailbox.

Wil je weten wat ik voor je kan doen? Investeer dan 30 minuten en twee koppen koffie :-), dan kom ik graag een keer bij je op bezoek.
Dus, pak je telefoon en bel me op: 06 47673753 of klik op de link om me te e- mailen petra@calculusofficesupport.nl