officetips

Eerlijk zullen we alles delen!

In dit geval is het iets wat ik met de hele wereld zou willen delen! Soms, zo heel soms stuit je op een fantastische tool die je leven een stuk aangenamer maakt… zijn er mensen die met lijstjes werken? Zijn er dan ook nog mensen die lijstjes van hun lijstjes hebben? Dan heb ik  DÉ oplossing gevonden…

Van Todo naar Tadaaaa !

Daarvoor gebruik ik sinds kort Todoist.  Alles wat je op de GTD-manier (Getting Things Done) wilt doen gaat hiermee een stuk gemakkelijker. Je download de App (let op voor Iphone moet je versie 8.0  of hoger hebben)  Je download een toepassing voor Outlook, voor Chrome of wat dan ook, alles is gemakkelijk terug te vinden op de site van Todoist; dan zie je in oogopslag wat het voor je kan doen.

Omdat beelden meer zeggen dan woorden nodig ik jullie van harte uit om het met eigen ogen te zien, je kunt een filmpje bekijken door op de link te klikken onder aan dit blog.

Mensen die mij kennen vragen zich af waarom ik niet meer met de takenlijst van Outlook werk, omdat dat gewoon niet hetzelfde is, een taak is een taak, daar moet je in principe geen agendatijd voor reserveren…. Of je moet het zo druk hebben dat je er anders helemaal niet aan toe komt.  Voor mij geen lijstjes meer, ik stap af van de lijstjes van lijstjes. Ik plak geen geeltjes meer op mijn computer scherm. Ik schrijf niets meer op mijn hand, leg nooit meer een knoop in mijn zakdoek. Nu heb ik op mijn telefoon, computer, tablet en waar ik ook met internet verbonden ben toegang tot Todoist en daarmee ben ik meer dan geholpen. Vanaf alle plekken kan ik taken toevoegen of weghalen, toekennen aan een project en bepalen of er gefactureerd moet worden.  Inmiddels ben ik al over op de professionele Todoist, voor nog geen 25€ per jaar maak ik nu in iedere taak ook nog eens een notitie als dat nodig is.

Belangrijk ook nog is, de mensen met mij die ook met Todoist werken kan ik gemakkelijker dan ooit een taak toebedelen 🙂

Kijk maar eens naar het filmpje en bepaal voor jezelf of het een verrijking is zoals dat ook voor mij was.